Leonie biedt in haar opvang emotionele veiligheid, door kinderen een tweede thuis te geven, met warmte en geborgenheid.

We werken aan persoonlijke competenties door ieder kind op zich te observeren. Ze hulp te bieden waar nodig, maar ze ook te laten werken aan hun zelfredzaamheid.

 

Door sport en spel en uitdagend speelgoed laat ik ze ontwikkelen op hun eigen niveau maar een uitdaging gaan we ook niet uit de weg, want dat we iets niet kunnen...dat hoeft niet voordat we het geprobeerd hebben..en wat zijn we trots als het wel lukt!  en zo niet, proberen we het later nogmaals.

We bevorderen sociale competenties door begeleiding in hun ontwikkeling, hoe had ik het anders kunnen doen, wat had een betere oplossing of keuze geweest.

 

Respect voor elkaar staat hoog in het vaandel, we brengen veel tijd met elkaar door, dus het is heel belangrijk dat we elkaar zien en horen.

Deze doelen zijn elke dag aan de orde in de opvang, geen dag is hetzelfde en de gemoedstoestand van de kinderen kan elke dag anders zijn.

Daardoor blijf je continu met ze mee schakelen per dag wat ze nodig hebben.

 

Ook als het even niet zo lekker loopt tussen twee kindjes die elkaar bijvoorbeeld in de weg zitten, gaan we hier aan werken zodat ze zien dat het leuker is als we elkaar de ruimte geven en tijd en aandacht voor elkaar zoeken op het juiste moment. Want samen is meestal gezelliger als alleen.

 

We beschikken over genoeg mogelijkheden om even te slapen en de rust te pakken en als een kindje liever buiten speelt i.p.v. binnen mag dat ook altijd.

Zo heeft ieder zijn behoeftes en daar probeer ik op in te spelen, niks moet maar alles mag je vragen.

Geen verplichtingen met activiteiten die moeten, als een kindje liever plakt en kleurt dan een knutselopdracht is dat ook goed.

 

Vrijheid blijheid is mijn motto. Natuurlijk zijn er regels en richtlijnen wat wel en niet mag..maar de kindjes weten heel goed als je duidelijk bent waar ze aan toe zijn in de opvang.

 

Eten en drinken gebeurt altijd aan tafel voor een momentje samen.

We wachten ook altijd tot iedereen klaar is om structuur en respect voor elkaar te behouden.